Τηλ.: 210 9241548ΑΡΘΡΑ

Τι ύψος θα έχει το παιδί μου;

-

Πολλοί γονείς νιώθουν αγωνία για το ύψος του παιδιού τους. Δύο ερωτήσεις που ακούμε συχνά ως γιατροί είναι ● Πόσο θα ψηλώσει το παιδί μου; Τι ύψος θα έχει όταν μεγαλώσει; ● Το παιδί μου ψηλώνει κανονικά; Μήπως είναι κοντό για την ηλικία του;

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

-

Η άθληση προάγει την υγεία και την ευεξία του οργανισμού. Κατά τη διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων ωστόσο μπορεί να συμβούν διάφοροι τραυματισμοί. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι τραυματισμοί αυτοί είναι ελαφριάς μορφής και σίγουρα λιγότερο σοβαροί από αυτούς που παρατηρούνται σε άλλες δραστηριότητες, όπως η οδήγηση (τροχαία ατυχήματα) και η εργασία (εργατικά ατυχήματα).

Διαβάστε περισσότερα...

Παπούτσια και ορθοπαιδικά προβλήματα

-

Το παπούτσι είναι το κομμάτι της ένδυσης που έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην υγεία μας. Ο λόγος που ανακαλύφθηκαν τα παπούτσια είναι για να προστατεύσουμε τα πόδια μας και να έχουμε καλύτερη πρόσφυση με το έδαφος. Οι περισσότεροι ωστόσο αγοράζουν παπούτσια με μοναδικό κριτήριο τη μόδα και τις επιταγές του σύγχρονου marketing.

Διαβάστε περισσότερα...

Ορθοπαιδικός ή ορθοπεδικός;

-

Ο όρος “Ορθοπαιδική” εμφανίζεται για πρώτη φορά το 1741 από τον Nicolas Andry, Καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων, στο έργο του Traité d’orthopédie ou l’art de prévenir et corriger dans les enfants les difformités du corps (Πραγματεία περί ορθοπαιδικής ή η τέχνη της προλήψεως και θεραπείας των σωματικών δυσπλασιών στα παιδιά).

Διαβάστε περισσότερα...